Agrișele trebuie să fie consumate proaspete destul de repede după recoltare sau cumpărare, deoarece nu se păstrează foarte mult timp. Fructele nespălate pot fi păstrate în frigider până la 5 zile, într-un vas nesigilat.
Ingrediente pentru 10 biscuiți: 2 banane coapte – 100 g fulgi de ovăz – 40 g de coacăze / agrișe.
Zdrobește bananele coapte cu o furculiță, pune-le într-un bol împreună cu fulgii de ovăz, coacăzele și agrișele, amestecă bine cu o lingură. Cu mâinile umede formează biluțe, pune-le pe o tavă căptușită cu hârtie de copt și zdrobește-le ușor. Coace-le în cuptor static la 180° C. timp de 10-15 minute.
Pentru 4 persoane: 500 g agrișe – sucul de la ½ lămâie – 180 g zahăr pudră – câteva picături de esență de vanilie.
Curățați agrișele de codițe și spălați-le sub jet de apă. Uscați-le ușor, apoi pasați-le în mixer. Adăugați peste piureul obținut sucul de lămâie, zahărul pudră și câteva picături de esență de vanilie. Amestecați bine și turnați amestecul în mașina de preparat șerbet.