Odată cumpărată și adusă acasă, anghinarea trebuie gătită cât mai repede posibil, dar poate fi păstrată timp de două sau trei zile. Dacă cumpărați anghinare întreagă, pentru a o pregăti tăiați tulpinile, îndepărtați frunzele exterioare dure, nivelați baza îndepărtând eventualii spini și aruncați puful din mijloc. În timpul curățării este mai bine să păstrați anghinarea în apă acidulată cu suc de lămâie pentru a preveni înnegrirea acesteia. Ca alternativă, puteți cumpăra inimile de anghinare deja curățate.

Pentru 4 persoane: 320 g paste de tip paccheri – inimi de anghinare, aproximativ 350 g – o ceapă eșalotă – 50 g brânză grana răzuită – 3 linguri de ulei de măsline extravirgin – 4 frunze de salvie proaspătă.

 

Puneți la fiert apa sărată. Între timp curățați anghinarea, tăiați inimile felii și rumeniți-le împreună cu o ceapă eșalotă tocată în trei linguri de ulei. Lăsați-le să se călească sub capac, la foc moderat timp de aproximativ 20 de minute, apoi adăugați salvia mărunțită. Scurgeți pastele al dente și turnați-le în tigaie împreună cu anghinarea. Dați focul mai tare, întoarceți rapid paccheri în sos pentru a le da aromă, adăugați puțină din apa în care au fiert pentru a lega totul împreună, presărați parmezanul și serviți.