Ingrediente pentru 4 persoane: 400 g pulpă de vițel tăiată felii – 500 g vinete – 300 g ardei – 4 linguri de ulei de măsline extravirgin – oțet balsamic – sare.
Tăiați carnea fâșii și gătiți-o timp de 2-3 minute în două linguri de ulei, într-o tigaie antiaderentă. Lăsați-o să se rumenească pe ambele părți, adăugați un pic de sare, stingeți și dați de o parte. Curățați și tăiați ardeii și vinetele în bețișoare (eliminați cea mai mare parte a pulpei). Gătiți legumele în aceeași tigaie cu carnea folosind alte două linguri de ulei, iar când sunt călite asezonați-le cu foarte puțină sare și stingeți cu trei linguri de oțet balsamic. Apoi adăugați carnea, încălziți pentru câteva secunde și serviți.
Ingrediente pentru 4 persoane: 4 ardei mari – 300 g orez – 80 g parmezan ras – piper – sare – ulei de măsline extravirgin – 600 g roșii – 2 gălbenușuri – pătrunjel tocat – 2 căței de usturoi tocat.
Curățați ardeii și tăiați capacele acestora. Spălați și tăiați roșiile cubulețe, îndepărtând semințele.
Gătiți orezul al dente în apă sărată, condimentați-l cu 4 linguri de ulei și lăsați-l să se răcească. Apoi adăugați roșiile, pătrunjelul tocat, usturoiul tocat, cele 2 gălbenușuri de ou și parmezanul ras. Acoperiți o tavă cu foaie de copt și așezați ardeii unși cu ulei și aromatizați cu puțin piper. Umpleți-i cu orez, închideți-i cu capacul (opțional), apoi adăugați puțin pătrunjel. Condimentați cu o picătură de ulei și coaceți la cuptor timp de 60 de minute la 180 °C.