Spre deosebire de alte legume, ardeii nu trebuie păstrați la temperaturi foarte scăzute, deoarece frigul îi face să se strice foarte repede. Pe de altă parte, temperaturile foarte ridicate fac ca fructele să se coacă, favorizând dezvoltarea mucegaiului și înmuierea pulpei. Temperatura ideală de păstrare este de 8-10 °C, în medii destul de umede. Practic, aceste condiții pot fi îndeplinite păstrând ardeiul în zona cea mai caldă a frigiderului (coșul de legume), în pungi de plastic găurite.

Ingrediente pentru 4 persoane: 4 ardei mari – 300 g orez – 80 g parmezan ras – piper – sare – ulei de măsline extravirgin – 600 g roșii – 2 gălbenușuri – pătrunjel tocat – 2 căței de usturoi tocat.

 

Curățați ardeii și tăiați capacele acestora. Spălați și tăiați roșiile cubulețe, îndepărtând semințele.
Gătiți orezul al dente în apă sărată, condimentați-l cu 4 linguri de ulei și lăsați-l să se răcească. Apoi adăugați roșiile, pătrunjelul tocat, usturoiul tocat, cele 2 gălbenușuri de ou și parmezanul ras. Acoperiți o tavă cu foaie de copt și așezați ardeii unși cu ulei și aromatizați cu puțin piper. Umpleți-i cu orez, închideți-i cu capacul (opțional), apoi adăugați puțin pătrunjel. Condimentați cu o picătură de ulei și coaceți la cuptor timp de 60 de minute la 180 °C.