Pentru a ne putea bucura pe deplin de calitățile sale, broccoli trebuie păstrat la frigider și trebuie consumat în cel mai scurt timp după cumpărare (în termen de 5 zile). De asemenea, este bine să rupeți sau să tăiați broccoli în bucățele mici înainte de a-l găti. Făcând acest lucru favorizați formarea sulforafanului, o substanță protectoare care se formează atunci când pereții vegetali ai plantei crude sunt rupți. Odată gătit, de exemplu la abur, adăugarea unei cantități mici de muștar permite o mai bună asimilare a acestui compus prețios.

Porție pentru o persoană: 80 g paste proaspete tip trofiette – 4 inflorescențe de broccoli – un cartof mic – supă de legume (dacă este necesar) – ulei de măsline extravirgin (o lingură) – 10 g de parmezan – o mână de semințe de pin.

 

Curățați inflorescențele de broccoli și gătiți-le la abur împreună cu cartoful decojit tăiat în cubulețe. Între timp, fierbeți apa pentru paste. Pasați inflorescențele de broccoli cu uleiul și semințele de pin, adăugând puțină supă dacă preparatul este prea gros. Scurgeți pastele, condimentați-le cu sosul pesto obținut, adăugați cartoful gătit la abur și serviți presărând parmezan.