Coacăzele sunt fructe destul de delicate și, dacă sunt ținute în frigider, se pot păstra până la 3-4 zile. Înainte de a fi consumate, se vor spăla bine sub jet de apă.

Pentru 4 persoane: 150 g căpșuni – 250 g zmeură – 250 g coacăze – 120 g unt – 150 g făină – 50 g zahăr brun – 2 linguri de miere – zahăr vanilinat.

 

Spălați căpșunile și uscați-le cu grijă. Treceți coacăzele prin apă rece, puneți-le într-un castron și striviți-le cu o furculiță. Adăugați zmeura peste coacăze, după ce ați curățat-o, și căpșunile tăiate fâșii. Porniți cuptorul și setați temperatura la 210°. Încălziți mierea până se topește, turnați-o peste fructe și amestecați. Ungeți un vas rezistent la cuptor, turnați fructele în el și distribuiți-le uniform. Separat, amestecați făina cu zahărul brun și cu puțină zahăr vanilinat, adăugați untul tăiat bucăți mici și obțineți un aluat gros, nu foarte omogen, ci mai degrabă mărunțit. Presărați fructele cu bucățile de aluat, acoperindu-le complet. Lăsați să se coacă la cuptor timp de 15 minute și serviți crumble-ul cald.