Odată tăiat în bucăți, bogat în apă așa cum este, dovleacul tinde să se deshidrateze și poate fi păstrat la frigider timp de 3-4 zile. În schimb, dacă este întreg, cu coajă, poate să reziste mult timp, dacă este păstrat într-un mediu uscat și nu cald. O alternativă valabilă pentru a-l avea întotdeauna la dispoziție este să îl congelați după ce l-ați curățat și după ce l-ați tăiat în bucăți mici.

Ingrediente pentru 4 persoane: 100 g pulpă de dovleac gătită la abur – 100 g iaurt simplu – 150 g făină 00 – 100 g ricotta – 1 ou – 1 lingură de zahăr integral – 2 lingurițe de drojdie pentru dulciuri – 1 vârf de sare – lapte, dacă este nevoie – scorțișoară – unt – sirop de arțar și marmeladă.

 

Pasați dovleacul cu iaurtul și oul. Într-un alt vas, puneți făina cu zahărul, drojdia, sarea și amestecați totul bine. Combinați cele două compoziții apoi adăugați ricotta, eventual înmuiată cu puțin lapte și, de asemenea, un vârf de scorțișoară. Trebuie să obțineți un amestec fluid, dar destul de consistent. Încălziți o tigaie mică, ungeți-o cu puțin unt și prăjiți compoziția lingură cu lingură, întorcând clătita pe ambele părți. Serviți cu sirop de arțar sau marmeladă.