Merișoarele pot fi păstrate pe raftul central sau inferior al frigiderului timp de cel mult 3-4 zile (este mai bine să evitați sertarele de legume specifice, deoarece în general sunt zone deosebit de umede care și nu permit întotdeauna o bună aerisire, iar mucegaiul poate apărea foarte cu ușurință). De asemenea, pot fi congelate, astfel încât să poată fi savurate tot anul sau pot fi deshidratate în cuptor pentru a fi savurate ca gustare.

Ingrediente pentru 6 porții: 150 g zahăr – 350 g merișoare – 200 ml apă – 1 portocală.

 

Spălați merișoarele și portocala în apă. Într-o tigaie, topiți zahărul cu apa și lăsați să fiarbă, apoi adăugați merișoarele și fierbeți la foc mediu timp de aproximativ 5 minute. Adăugați coaja răzuită și sucul de portocală, amestecați bine, lăsați să se răcească și serviți lângă carne sau brânzeturi.