Morcovii baby trebuie să fie păstrați întotdeauna la frigider, deoarece sunt un produs foarte proaspăt (trebuie păstrați la o temperatură sub 8 °C). Pentru a vă bucura la maximum de consistența crocantă și de proprietățile lor nutritive, morcovii baby trebuie să fie consumați de preferință cruzi, pe post de gustare sau garnitură. În schimb, dacă doriți să îi consumați fierți, este de preferat să îi gătiți la abur sau într-o tigaie și nu să îi fierbeți, pentru a nu-și pierde sărurile minerale în apa de gătit.

MORCOVI BABY CU HUMUS DE NĂUT

Ingrediente pentru 1 porție: 150 g morcovi baby – 70 g năut din conservă, strecurat – ½ linguriță de tahini – o lingură de ulei de măsline extravirgin – o lingură de suc de lămâie – ½ linguriță de chimion – sare – piper – apă cât încape.

 

Clătiți bine năutul și pasați-l în mixer cu o lingură de apă, ulei, un vârf de sare, piper după gust, chimen, zeama de lămâie și tahini până obțineți o cremă. Savurați morcovii baby împreună cu humusul de năut.

MORCOV BABY ÎN SOS DULCE-ACRIȘOR

Ingrediente pentru 4 persoane: 400 g morcov baby – 20 g oțet de vin – o bucățică de unt – o lingură de zahăr brun – un fir de pătrunjel – sare după gust.

 

Gătiți morcovii baby la abur, timp de aproximativ 10 minute. Încălziți o tigaie cu o bucățică de unt, adăugați morcovii baby, lăsați să se pătrundă câteva minute apoi adăugați zahărul, oțetul, pătrunjelul tocat și un vârf de sare. Prăjiți totul până când sosul este absorbit și serviți morcovii pe post de garnitură.