Morcovii baby trebuie să fie păstrați întotdeauna la frigider, deoarece sunt un produs foarte proaspăt (trebuie păstrați la o temperatură sub 8 °C). Pentru a vă bucura la maximum de consistența crocantă și de proprietățile lor nutritive, morcovii baby trebuie să fie consumați de preferință cruzi, pe post de gustare sau garnitură. În schimb, dacă doriți să îi consumați fierți, este de preferat să îi gătiți la abur sau într-o tigaie și nu să îi fierbeți, pentru a nu-și pierde sărurile minerale în apa de gătit.

Ingrediente pentru 4 persoane: 400 g morcov baby – 20 g oțet de vin – o bucățică de unt – o lingură de zahăr brun – un fir de pătrunjel – sare după gust.

 

Gătiți morcovii baby la abur, timp de aproximativ 10 minute. Încălziți o tigaie cu o bucățică de unt, adăugați morcovii baby, lăsați să se pătrundă câteva minute apoi adăugați zahărul, oțetul, pătrunjelul tocat și un vârf de sare. Prăjiți totul până când sosul este absorbit și serviți morcovii pe post de garnitură.