După ce le-ați spălat cu grijă și le-ați uscat bine, tamponându-le cu o cârpă, puteți congela murele în lunile de vară, atunci când sunt complet coapte, pentru a putea fi savurate tot timpul anului. Pentru a evita congelarea lor într-un singur bloc de fructe și pentru a le păstra bine separate între ele, ideal este să le puneți pe o tavă acoperită cu hârtie de gătit, distanțate ușor unele de altele; puneți apoi tava în congelator pe orizontală și, numai după ce au înghețat, puneți murele într-o pungă de congelare, unde vor fi păstrate timp de cel mult cinci luni.

SALATĂ CU BRÂNZĂ CAPRINO, RUCOLA, MURE ȘI MIGDALE PRĂJITE

Ingrediente pentru 2 persoane: 150 g brânză proaspătă caprino – 100 g mure – 30 g migdale – 150 g rucola – 30 g ulei extravirgin – suc de lămâie – sare – piper.

 

Pregătiți un dressing cu ulei, piper negru și sucul de lămâie. Prăjiți migdalele în tigaie la foc mare până când capătă o culoare aurie. Puneți rucola pe vasul de servire, adăugați fulgi de brânză caprino, murele, migdalele prăjite și presărați puțin dressing cu ulei și lămâie.

SMOOTHIE DE MURE CU BANANE

Ingrediente pentru 1 smoothie: 100 g mure – ½ banană – o linguriță de miere – 200 ml lapte parțial degresat.

 

Pune toate ingredientele în mixer și amestecă până capătă o consistență cremoasă. Decorează cu mure întregi, după plac.