După ce le-ați spălat cu grijă și le-ați uscat bine, tamponându-le cu o cârpă, puteți congela murele în lunile de vară, atunci când sunt complet coapte, pentru a putea fi savurate tot timpul anului. Pentru a evita congelarea lor într-un singur bloc de fructe și pentru a le păstra bine separate între ele, ideal este să le puneți pe o tavă acoperită cu hârtie de gătit, distanțate ușor unele de altele; puneți apoi tava în congelator pe orizontală și, numai după ce au înghețat, puneți murele într-o pungă de congelare, unde vor fi păstrate timp de cel mult cinci luni.
Ingrediente pentru 2 persoane: 150 g brânză proaspătă caprino – 100 g mure – 30 g migdale – 150 g rucola – 30 g ulei extravirgin – suc de lămâie – sare – piper.
Pregătiți un dressing cu ulei, piper negru și sucul de lămâie. Prăjiți migdalele în tigaie la foc mare până când capătă o culoare aurie. Puneți rucola pe vasul de servire, adăugați fulgi de brânză caprino, murele, migdalele prăjite și presărați puțin dressing cu ulei și lămâie.
Ingrediente pentru 1 smoothie: 100 g mure – ½ banană – o linguriță de miere – 200 ml lapte parțial degresat.
Pune toate ingredientele în mixer și amestecă până capătă o consistență cremoasă. Decorează cu mure întregi, după plac.