Rodiile pot fi păstrate întregi în frigider timp de mai bine de o lună sau într-un loc răcoros și uscat (la temperatura camerei se păstrează bine timp de circa o săptămână). Mare atenție atunci când le consumați, sucul de rodie pătează foarte tare! Iată de ce înainte de a le decoji, este o idee bună să purtați un șorț sau să vă protejați hainele cu un șervețel. Apoi, tăiați fructul în patru părți și scoateți semințele într-un bol. Pentru a vă fi mai ușor să scoateți semințele din acea membrană galbenă, puteți umple bolul cu apă, astfel, semințele mai grele se vor duce la fund în timp ce pielița va pluti.
Ingrediente pentru 1 porție: 150 g lapte parțial degresat – ½ rodie – 15 g semințe de chia – 10 g miere – scorțișoară după gust.
Într-un pahar adăugați 1/3 din semințele de chia, puțin lapte și amestecați bine. Apoi adăugați și restul semințelor de chia și de lapte, mierea, apoi amestecați. Acoperiți cu o folie transparentă și lăsați la frigider până a doua zi. În dimineața următoare scoateți din frigider, amestecați până când semințele de chia sunt distribuite în mod omogen în pahar, adăugați deasupra semințe de rodie și presărați cu scorțișoară după gust.
Ingrediente pentru 4 persoane: 200 g rodie – 300 g cușcuș – 100 g feta – 30 g ulei extravirgin – un pahar de apă – sucul de la o jumătate de lămâie – sare – piper – 80 g de fistic – pătrunjel – mentă – o ceapă mică.
Turnați cușcușul într-un castron, adăugați sare și piper. Turnați peste cușcuș paharul cu apă fierbinte, amestecați și lăsați ca apa să fie absorbită complet de cușcuș. Între timp, curățați rodia și tăiați cuburi ceapa roșie și brânza feta. Cu o furculiță, amestecați cușcușul, adăugați sucul de lămâie și uleiul extravirgin de măsline. Adăugați toate celelalte ingrediente și amestecați cu o furculiță.