Pentru a fi păstrată cât mai bine, zmeura nu trebuie să stea la temperatura camerei pentru mult timp, ci trebuie pusă în frigider, unde, în general, se păstrează bine timp de două zile. Este de preferat evitarea spălării acestor fructe sub jet de apă curentă, pentru a nu le deteriora. Este suficientă îndepărtarea celor strivite și punerea celorlalte într-un vas plin cu apă rece pentru scurt timp.

SALATĂ CU PUI, ZMEURĂ ȘI NUCI

Ingrediente pentru 2 persoane: 300 g piept de pui – 30 g nuci decojite – 120 g zmeură – 150 g salată verde – ¼ ceapă roșie de Tropea – 30 g ulei extravirgin – suc de lămâie – sare – piper.

 

Tăiați pieptul de pui în bucăți mai mari și prăjiți-l în tigaie cu o lingură de ulei, sare și piper. Într-un bol puneți salata, bucățile de pui, miezul de nucă, zmeura și ceapa tăiată fin. Pregătiți un dressing cu ulei, piper negru și lămâie și amestecați bine totul.

GUGULUF CU ZMEURĂ

Ingrediente pentru 4 persoane: 350 g făină – 150 g zahăr – 250 g mascarpone – 4 ouă – 1 plic de drojdie pentru dulciuri – 150 g zmeură – 50 ml lapte parțial degresat – sare.

 

Bateți ouăle cu zahărul și adăugați brânza mascarpone. Încorporați bine, apoi adăugați laptele, făina, drojdia și un vârf de sare. Treceți zmeura spălată și uscată prin făină, apoi adăugați-o în compoziție. Turnați totul într-o tavă în formă de guguluf tapetată cu unt și făină, apoi coaceți la 180° timp de 30-40 de minute. Odată coaptă, scoateți prăjitura din cuptor și serviți-o cu zmeură proaspătă.