Ingrediente pentru 4 persoane: 500 g orecchiette proaspete – 400 g conopidă – 200 g roșii pasate – 80 g Grana Padano – ceapă, pătrunjel – ulei de măsline – sare – piper.
Puneți apa la fiert pentru a pregăti pastele orecchiette. Sărați apa când fierbe, înmuiați inflorescențele de conopidă și, imediat după ce din nou începe din nouă să fiarbă, adăugați și pastele orecchiette. Tocați o ceapă mică și prăjiți-o într-o tigaie mare cu 2 linguri de ulei. Adăugați roșiile pasate și lăsați pe foc să se îmbine aromele timp de 5 minute. Scurgeți pastele orecchiette și conopida, și turnați-le în tigaie peste sosul de roșii. Amestecați bine totul. Completați rețeta adăugând o lingură de pătrunjel tocat. Serviți cu parmezanul ras și mult piper măcinat.
Ingrediente pentru 4 persoane: o conopidă mică de aproximativ 600 g – 1 grepfrut roșu – 50 g miez de nucă – muștar dulce – pătrunjel – ulei de măsline extravirgin – sare.
Gătiți inflorescențele de conopidă în cuptorul cu microunde timp de 5 minute la putere maximă, apoi lăsați-le să se răcească. Decojiți grepfrutul, tăiați fiecare felie pentru a elibera pulpa, îndepărtând pielița albă. Puneți conopida într-un bol de salată, amestecați bucățile de grepfrut, iar apoi presărați pătrunjel tocat și miez de nucă tocat. Preparați apoi condimentul: emulsionați 2 linguri de ulei cu o linguriță de muștar, 2 linguri de apă și un vârf de sare. Adăugați la sos câteva bucăți de miez de nucă și serviți-l separat, astfel încât fiecare să poată lua după plăcere.